رپورتاژ آگهی


خودروهای مینی کراس یک طراحی جدید از ترکیب هاچ‌بک و کراس‌اوورهای شهری هستند. برندهای مختلف خودروسازی با دیدن استقبال خریداران پس از عرضه اولین مدل از این کلاس، مدل‌های مختلفی در این کلاس طراحی کرده و روانه بازار کردند. رنو کپچر اولین بار در سال ۲۰۱۴ به بازارهای جهانی معرفی شد و در بازارهای ایران نیز در قالب قراردادهای جدید ایران‌خودرو با شرکت رنو جای خود را باز کرد. پژو ۲۰۰۸ بر اساس پلتفرم پژو ۲۰۸ در سال ۲۰۰۸ عرضه شد و توسط ایران‌خودرو در اختیار خریداران ایرانی قرار گرفت. نیسان جوک در سال ۲۰۰۹ در نمایشگاه خودرو ژنو رونمایی شده و دو سال بعد به تولید انبوه رسید. در ایران شرکت جهان نوین آریا وظیفه ارائه آن در بازار را برعهده‌گرفته است. در این متن مقایسه‌ای میان این سه خودرو انجام‌گرفته است تا خریداران بتوانند انتخاب درستی داشته باشند.

رقابت سخت نیسان جوک، خودروهای پژو 2008 و رنو کپچر

طراحی

چراغ‌های اصلی دوار و چراغ‌های سه‌بعدی روی گلگیرها، نیسان جوک را ازنظر ظاهری به یک خودرو نه‌چندان رسمی و منحصربه‌فرد تبدیل کرده است. همچنین المان‌های اسپرت ازجمله طرح چراغ‌های عقب و غربیلک فرمان طرفداران جوان آن را افزایش داده است. باوجوداینکه راحتی صندلی‌ها خوب ارزیابی‌شده اما همانند رنو کپچر و پژو ۲۰۰۸ فضای صندلی عقب آن کم است.

رنو کپچر ازنظر ظاهری به‌خصوص در قسمت عقب بسیار ساده است. البته با استفاده از المان‌هایی مانند چراغ‌های جلو با پس‌زمینه تیره، خط شانه برجسته، فرورفتگی پایین درها و تضاد رنگی موجود در سقف تلاش شده است که تا حدودی از سادگی طرح کاسته شود. فضای داخلی آن نیز تا حد زیادی شبیه به رنو کلیو است. رنو کپچر ازنظر ابعادی نسبت به دو خودرو دیگر کوچک‌تر و درنتیجه برای استفاده در شهر مناسب‌تر است.

ظاهر بیرونی پژو ۲۰۰۸ برخلاف طراحی مدرن آن حتی نسبت به رنو کپچر ساده‌تر است اما هماهنگی خوب خطوط بدنه جبران‌کننده این نقطه منفی است. اما وقتی پا به درون خودرو می‌گذارید با یک طراحی بسیار اسپرت و شیک مواجه می‌شوید که مدیون غربیلک فرمان کوچک و طرح فیبرکربن در داشبورد است.

امکانات رفاهی

نیسان جوک نیز دارای امکاناتی همچون کیلس استارتر و کروز کنترل است که در دو خودروی دیگر نیز یافت می‌شود. هر سه خودرو نیز از نوع دیفرانسیل جلو و چهار سیلندر هستند. به‌علاوه سیستم صوتی بلوتوثی با شش بلندگو، فرمان برقی حساس به سرعت با قابلیت تنظیم ارتفاع، صندلی‌های عقب تاشونده، آینه‌های جانبی برقی، سنسور نور و باران، گرم‌کن صندلی‌های جلو، سنسور جلو و عقب، کنترل کشش و پایداری برقی و شش کیسه هوا نیز در لیست امکانات رفاهی نیسان جوک قرار می‌گیرند.

از امکانات به‌کاررفته در رنو کپچر می‌توان به سیستم صوتی بلوتوثی با شش بلندگو، آینه‌های تاشوی برقی، سیستم کمکی پارک، تهویه مطبوع خودکار، دیلایت، سنسور نور و باران، مسیریاب فابریک، دوربین دید عقب، سیستم کمکی شروع حرکت در شیب، تغییر زاویه چراغ جلو در پیچ‌ها، گرم‌کن صندلی جلو، شیشه دودی عقب و انتخاب حالت رانندگی اشاره کرد.

رقابت سخت نیسان جوک، خودروهای پژو 2008 و رنو کپچر

همچنین می‌توان امکاناتی چون تهویه مطبوع خودکار، سیستم صوتی و تصویری بلوتوثی همراه شش بلندگو و مسیریاب، تنظیم برقی آینه‌ها، فرمان برقی حساس به سرعت، کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان، سقف پاناروما، سنسور نور و پارک جلو و عقب، دوربین دید عقب و شش کیسه هوا را در پژو ۲۰۰۸ یافت. به‌علاوه صفحه‌نمایش ۷ اینچی آن نقطه قوت این خودرو در مقابل صفحه‌نمایش‌های ۵ اینچی دو رقیب دیگر است.

مشخصات فنی

نیسان جوک با دو نوع پیشرانه به بازار ایران عرضه شد. یک پیشرانه ۱.۶ لیتری با توانایی تولید حداکثر ۱۱۷ اسب بخار قدرت و ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور و دیگری یک پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو که قادر است حداکثر ۱۸۸ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور ایجاد کند. هردو پیشرانه به یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر متصل هستند. پیشرانه اول می‌تواند همانند پژو ۲۰۰۸ در ۱۱.۵ ثانیه از صفر به صد برسد. مصرف سوخت این پیشرانه در سیکل ترکیبی ۶.۳ لیتر بوده و می‌تواند سرعتی حداکثر تا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت داشته باشد. پیشرانه دوم نیز در سیکل ترکیبی هفت لیتر سوخت مصرف کرده و شتاب صفر تا صد آن هشت ثانیه و حداکثر سرعت آن ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است.

پیشرانه توربو ۱.۲ لیتری رنو کپچر قادر است تا ۱۲۰ اسب بخار قدرت و ۱۹۰ نیوتن متر گشتاور ایجاد کند. به کار بردن این پیشرانه و یک گیربکس شش‌سرعته خودکار دوکلاچه سبب شده است که رنو کپچر در ۱۰.۹ ثانیه از صفر به صد رسیده و در یک سیکل ترکیبی ۵.۹ لیتر سوخت مصرف کند. حداکثر سرعت قابل‌دستیابی برای این پیشرانه نیز ۱۹۲ کیلومتر بر ساعت است.

پیشرانه پژو ۲۰۰۸ نیز ۱.۶ لیتری با حداکثر قدرت ۱۲۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۶۰ نیوتن متر است. این خودرو دارای گیربکس چهارسرعته اتوماتیک بوده و در سیکل ترکیبی ۷.۴ لیتر سوخت مصرف می‌کند. حداکثر سرعت این پیشرانه در حدود ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است.

ایمنی

علاوه بر سیستم‌های ترمز و پایداری EBD، ABS و EBA به‌کاررفته در نیسان جوک سیستم‌های ایمنی کمکی نیز کیفیت آن را ازنظر ایمنی تا حد زیادی افزایش داده است. قفل مرکزی، ریموت، ایموبلایزر، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سنسور دنده‌عقب و دوربین دید عقب نمونه‌هایی از این تجهیزات هستند.

استفاده از سیستم‌های ترمز و پایداری EBA، EBD، ABS و ESP به همراه چهار کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو تضمین‌کننده رنو کپچر هستند. علاوه بر این‌ها تجهیزات ایمنی همچون قفل مرکزی، ریموت و ایموبلایزر توانسته سطح ایمنی خودرو را افزایش دهد. اما استفاده از ترمزهای کاسه‌ای در عقب نقطه‌ضعف این خودرو در بخش ایمنی محسوب می‌شود.

سیستم‌های ترمز و پایداری به‌کاررفته در پژو ۲۰۰۸ از نوع ABS، EBD، ESP، EBA و HSA هستند. در کنار این‌ها می‌توان کیسه‌های هوای موجود برای راننده و سرنشین جلو از نوع جانبی و پرده‌ای، ایموبلایزر، سیستم هشداردهنده و قفل مرکزی را نام برد.

رقابت سخت نیسان جوک، خودروهای پژو 2008 و رنو کپچر

جمع‌بندی

نیسان جوک با توجه به ظاهر خاص و غیرمعمولش انتخابی برای افراد خاص‌پسند است. توانمندی حرکتی بسیار عالی نیسان جوک می‌تواند کفه سنگین ترازو در مقابل قیمت بالای آن باشد. ۴ مزیت نیسان جوک عبارتند از مقرون به صرفه بودن، ظاهر دلربا، مصرف سوخت ناچیز و ایمنی بالای خودرو. در مقابل دو خودروی دیگر با ظاهر آراسته‌تر می‌توانند انتخاب مناسب‌تری برای استفاده‌های شهری باشند. اما در این میان پیشرانه تنفس طبیعی پژو ۲۰۰۸ با سوخت ایرانی سازگارتر بوده و قیمت پایین‌تری دارد.