کدام پارکهای تهران را بگردیم؟


پارکهای تهران tehrans-parks

شلوغی و ترافیک سنگین تهران بیشتر از هرچیزی روح ساکنین و گردشگران را آزار میدهد، در این شلوغی گشت و گذار در یک پارک دلنشین حتی برای دقایقی میتواند آرامبخش باشد. در این مقاله سعی کرده ایم برخی از پارک های دیدنی تهران را به صورت مختصر معرفی کنیم تا در آینده در سری مطالب تهرانگردی به معرفی کامل آنها بپردازیم.

  1. پارک آب و آتش

    پارک آب و آتش در سال ۱۳۸۸ در اراضی عباس آباد افتتاح شد. این پارک دارای امکاناتی کامل است و همچنین قرارگیری آن در نزدیکی پل طبیعت، بوستان بنادر و بوستان نوروز باعث شده که میزان بازدید از آن بیشتر هم بشود. این پارک دارای زمین اسکیت و بوفه و کافه و رستوران است. همچنین در پارک آب و آتش یک آمفی تئاتر هم قرار دارد. یک فانوس دریایی بوستان آب و آتش را از بوستان بنادر جدا می‌کند که در حال حاضر امکان بازدید از بالای آن وجود ندارد اما اگر مجددا امکان بازدید از آن ایجاد شود، می‌توانید نماهای زیبایی از پارک و پل طبیعت و شهر تهران را ببینید. پل ابریشم که بوستان بنادر را به گنبد مینا می‌رساند هم روبروی این پارک قرار دارد. لانه کبوتر، امکان کالسکه‌رانی، آبنما، برج آتش، آلاچیق و فضای سبز هم از امکانات دیگر این پارک هستند.

  2. پارک ملت

    پارک ملت از قدیمی‌ترین و وسیع‌ترین پارک‌های تهران است که همه روزه، از سالیان بسیار دور پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است. این پارک به لحاظ تاریخچه، قدمت، قرار گرفتن در منطقه‌ای زیبا و خوش آب و هوا، معماری اصولی و امکانات از اهمیت بالایی برخوردار است و شهرداری تهران هم به وضعیت آن با کیفیت خوبی رسیدگی می‌کند.

  3. پارک نهج البلاغه

    بوستان نهج‌البلاغه یکی از پارک‌های تهران می‌باشد که بیش از ۳۵ هکتار وسعت دارد و در بخش وسیعی از دره فرحزاد بین بزرگراه نیایش، بزرگراه همت و غرب بزرگراه یادگار امام احداث شده‌است. طول این بوستان یک و نیم کیلومتر و عرض متوسطش ۳۰۰ متر است.

  4. پارک ساعی

    بوستان ساعی یا پارک ساعی یکی از بوستان‌های عمومی تهران است که با مساحتی در حدود ۱۲ هکتار در خیابان ولیعصر و در منطقه ۶ شهرداری تهران واقع شده‌است. محل این پارک در سال ۱۳۲۴ توسط مهندس کریم ساعی درخت‌کاری شد و در اختیار وزارت کشاورزی وقت قرار گرفت. سرانجام ایده طراحی اصلی پارک در دهه ۴۰ شکل گرفت و این پارک در سال ۱۳۴۲ با طراحی حسین محجوبی ساخته شد. تکمیل مراحل طراحی و ساخت پارک بین سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۲ ادامه یافت.

  5. پارک دانشجو

    بوستان دانشجو که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، بوستان پهلوی نام داشت، در خیابان انقلاب اسلامی و در نزدیکی چهارراه ولیعصر در همسایگی مجموعه تئاتر شهر قرار گرفته است.

  6. پارک جمشیدیه

    بوستان جمشیدیه یا پارک سنگی جمشیدیه یکی از بوستان‌های تهران است و با مساحتی حدود ۱۰ هکتار در انتهای خیابان شهید باهنر واقع شده و از شمال به کوه کُلَک‌چال، از جنوب به باغ دولو، از شرق به خیابان جمشیدیه و از غرب به جاده کلک‌چال محدود است.

  7. بوستان باغ ایرانی

    بوستان باغ ایرانی در خیابان شیخ‌بهایی در محله قدیمی ده ونک تهران جای گرفته است. این بوستان یک باغ قدیمی بوده است که عناصر معماری سنتی آن بازسازی شده و فضای سبز آن نیز بر پایه الگوی باغ‌های پر از درخت و گل ایرانی طراحی شده است.

  8. پارک شفق

    پارک شفق مربوط به دوران محمدرضاشاه پهلوی است و در تهران، خیابان جمال‌الدین اسدآبادی، کوچه شهید قنبری واقع شده است که از یک طرف به خیابان مستوفی و از طرف دیگر به خیابان سید جمال ال دین اسدآبادی متصل می‌شود.

  9. پارک هنرمندان

    باغ هنرمندان یا باغ هنر یا بوستان ایرانشهر در مرکز تهران، خیابان ایرانشهر واقع شده‌است. خانهٔ هنرمندان ایران و تماشاخانهٔ ایرانشهر نیز در این بوستان قرار دارند.

  10. پارک گفتگو

    بوستان گفتگو بوستان‌ فرامنطقه‌ای است که با بیش‌ترین تنوع گیاهی و طراحی‌های مختلف از زیباترین بوستان‌های غرب تهران به شمار می‌رود.این بوستان، یک میلیون و ۴۴۵ هزار و ۸۰ متر مربع مساحت دارد که ۷ هکتار آن به کاشت ۱۰۰ گونه گیاه فصلی و دائمی اختصاص یافته است .